KOREALAINEN 10 VAIHEEN IHONHOITORUTIINI eli K-BEAUTY-RUTIINI

Mikä on K-Beauty-rutiini ja miksi se toimii?

Ihonhoito on osa korealaista kulttuuria ja siksi alkaa varhaisesta iästä ja on myös osa korealaisten naisten elämää. Kun yhtäkkiä ikä lähestyy 30-vuotta ja ensimmäiset juonteet alkavat näkyä se on merkki siitä, että kaikkina näinä vuosina kasvojen oikeanlainen hoito mukaan lukien aurinkosuojavoide oli jätetty väliin. Tämän takia monet naiset alkavat ostaa anti-age tuotteet vahingon korjaamiseksi, vaikka tuloksia ei välttämättä nähdä eikä ihoa saa yhtä säteileväksi kuin toivoisi. Korealaiset naiset ovat löytäneet säteilevän, hyvinvoivan ja hoidetun ihon salaisuuden. Keskeinen tekijä korealaisessa ihonhoitorutiinissa on oikeanalisten ihonhoitotuotteiden kerrostaminen oikealla tavalla saadakseen niistä parhaan mahdollisen hyödyn ihon hyvinvoinnille – 10 vaihetta jotka saavat ihosi kuntoon.

10 vaihetta saattaa kuulostaa äärimmäisen pitkältä ja paljon aikaa vievältä rutiinilta, mutta todellisuudessa se ei ole niin – kaksinkertainen puhdistus, kuorinta, ihon ongelma-alueiden hoito, ihon kosteutus ja aurinkosuojaus. Tämän helpon kaavan mukaan saat erinomaiset tulokset ja ihosi voi hyvin.

On hyvä muistaa, että ihoa ei voi hoitaa vain yhden ihmeellisen all-in-one hoitotuotteen avulla. On päiväsaikainen- ja yöaikainen rutiini. Yöaikarutiinissa lisätään ylimääräisiä vaiheita auttamaan ihoa uudistamisprosessissa, aurinkosuojavoide sen sijaan jätetään pois.

10 vaihetta kuvattu alla kaaviolla jota on helppo seurata päivittäisessä ihonhoitorutiinissasi. 

PS. Seuraathan meitä Instagramissa? Annamme siellä vinkkejä ihonhoitoon liittyen!

  1. Öljypohjainen puhdistusaine

Öljypohjainen puhdistusaine on ensimmäinen ja tärkeä vaihe korealaisessa ihonhoitorutiinissa. Tällaisia ovat esimerkiksi puhdistuöljy tai balm. Öljypohjainen puhdistusaine auttaa poistamaan kaikki meikkipohjan, huulipunan ja raskaan silmämeikin. Sekä rasvainen iho että kuiva iho hyötyvät tästä vaiheesta. Ota pieni määrä puhdistusöljyä/balmia ja hiero hellävaraisesti kuiville kasvoille unohtamatta silmäluomet, ripset ja huulet. Huuhtele lämpimällä vedellä kunnes kaikki epäpuhtaudet ja meikit pesty pois.

  1. Vesipohjainen puhdistusaine

Kaksoispuhdistuksen toinen vaihe on vesipohjainen puhdistusaine. Tällaisia puhdistusaineita ovat esimerkiksi puhdistusvaahdot tai -geelit ja niiden tarkoitus on puhdistaa kasvoilta viimeisetkin epäpuhtaudet. Tämä kaksivaiheinen puhdistusrutiini takaa, että ihosi on valmis vastaanottamaan seuraavien vaiheiden hoitavat ja ravitsevat ainesosat.

  1. Kuorinta (vähintään 2-3 kertaa viikossa)

Kun ihosi on puhdistettu, voit aloittaa kuorinnan. Kuorintavaihe poistaa kuolleet ihosolut, puhdistaa ihohuokoset sekä kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Kuorinta on yksi tärkeimmistä ihonhoidon vaiheista, sillä säännöllisesti tehtynä se tehostaa muiden tuotteiden vaikutusta, heleyttää ihoasi ja pitää sen elinvoimaisena.

  1. Kasvovesi

Tämä saattaa olla vaihe joka yleensä ohitetaan, mutta kasvovesien merkitys on tärkeä päivittäisessä ihonhoidossa. Kasvovedet kosteuttavat ihoa ja tasoittavat pH-arvoa puhdistuksen jälkeen, jolloin seuraavien vaiheiden hoitavat tuotteet imeytyvät paremmin.

  1. Essence (hoitoneste)

Korealaisen ihonhoitorutiinin tärkein vaihe jota kutsutaan rutiinin sydämeksi. Tämä kasvoveden ja seerumin yhdistelmä on suunniteltu kosteuttamaan ja uudistamaan ihoasi. Samea iho, mustapäät, akne, hyperpigmentaatio, UV- vauriot, laajentuneet ihohuokoset, hienot juonteet, rypyt – tässä vaiheessa torjuttaessasi yllä mainitut ongelmat aseesi on Essence, joka sisältää erilaiset hapot. Alla näet mitkä hapot sopivat parhaiten tietyn iho-ongelman korjaamiseksi.

Päivittäinen BHA – happopohjainen Essence voi olla liian kova iholle, joten voit käyttää vuorotellen Galactomyces-pohjaista Essencea yhtenä päivänä ja BHA -pohjaista Essencea joka toisena päivänä.

Mustapäät: BHA
Tulehdukset: BHA / AHA
Laajentuneet ihohuokoset: BHA
Hyperpigmentaatio: Vitamin C / Galactomyces
UV – vauriot: Vitamin C / AHA
Rypyt ja hienot juonteet: Vitamin C / AHA
Samea ja väsynyt iho: Vitamin C / AHA / Galactomyces

  1. Seerumit ja Ampullit

Seerumit ja ampullit sisältävät Essenceä tiiviimmässä muodossa. Taputtele pieni määrä kasvoillesi ja anna imeytyä ennen kun aloitat seuraavan vaiheen. Tämä vaihe voidaan tehdä sekä aamuisin että iltaisin.

  1. Sheet Mask

Sheet mask eli kangasnaamio on korealaisen ihonhoitorutiinin sielu. Sheet maskit sisältävät paljon hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, jotka imeytyvät ihoosi hetkessä. Valitse ihollesi sopivat kangasnaamiot. Voit tehdä tämän vaiheen joka päivä tai vain 2-3 kertaa viikossa. Laita valitsemasi sheet mask kasvoillesi, anna vaikuttaa 10-20 minuuttia.

  1. Silmänympärysvoide

Silmänympärysiho on kasvojen herkintä aluetta, joten sitä tulisikin kohdella erityisen hellävaraisesti. Silmänympärysvoide aamuin ja illoin käytettynä suojaa ihoa ennenaikaisilta rypyiltä.

  1. Kosteusvoide

Kosteusvoide kosteuttaa ihoa ja sitoo ihoosi kaikki ne hoitoaineet vaiheista 1-8. Jos kosteusvoide tuntuu liian paksulta voit käyttää emulsiota. Iltaisin voit käyttää yövoidetta tai yömaskia, joka on sheet maskin tapainen hoitotuote purkissa.

  1. Aurinkosuojavoide (vain päiväsaikana)

Aurinkovoiteen käyttö on ihonhoidon helpoin ja nopein tapa ehkäistä ihoa ennenaikaista vanhenemista ja vaurioitumista. Levitä voidetta aamuin, myös talvella. Illalla tämä vaihe jätetään pois. Aurinkosuojavoiteen sijaan voit käyttää BB-voidetta koska sillä on korkea SPF-kerroin joka suojaa ihoa samalla tavalla kuin aurinkosuojavoide.